dilluns, 1 de setembre del 2014

Signa un vot per la independència a Lleida- 6/09/2014



El proper dissabte dia 6 de setembre, la regió 6 de l’assemblea nacional catalana ANC, regió de ponent,  integrada per les comarques següents: Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell, farà una recollida massiva de vots a la ciutat de Lleida. Aquest serà el darrer acte de la campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA a les terres de ponent, que va començar a ponent el mes de novembre passat, i que va adreçada a incentivar els ciutadans de Catalunya per a que exerceixin el dret de petició.
El dia 15 de setembre, es farà el lliurament oficial de tots els drets de petició recollits a tot el territori a la presidenta del Parlament de Catalunya, i es donaran les xifres exactes del nombre de vots recollits.


El dret de petició, és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola (art. 29) i l’Estatut d’autonomia de Catalunya (art. 29.5è) i  és regulat per la Llei Orgànica 4/2001. D’acord amb el Reglament del Parlament de Catalunya es pot exercir aquest dret davant el Parlament (art.60).

Permet que qualsevol persona natural o jurídica, prescindint de la seva nacionalitat, individualment o col·lectivament, es pot adreçar davant qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que puguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general.
Permet, per tant, exercir el dret a la lliure determinació, que és un dret fonamental i universal que tenen tots els pobles d’acord amb la Carta de les Nacions Unides de 1945 (Arts. 1r i 55è) i els Pactes Internacionals de Drets Civils i Polítics, i de Drets Econòmics, Socials i Culturals (Art. 1r), aprovats per l’Assemblea de les Nacions Unides el 16-12-1966 i vigents a Espanya des de 1977.

Aquesta campanya, pretén l’exercici del dret de petició per a demanar al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent. En cas que això no sigui possible perquè l’Estat espanyol no permeti, impedeixi, o dilati la celebració d’una consulta democràtica o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, es demana que aquesta PETICIÓ sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable (“VOT”) perquè els representants electes del poble de Catalunya DECLARIN LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, d’acord amb el dret internacional.

Per aquest motiu apoderats de totes les comarques de ponent es desplaçaran a Lleida, per a ajudar en la recollida de vots a les taules que s’ubicaran en el següents espais i horaris:

Llocs
Horaris
Plaça Paeria
de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Institu estudis Ilerdencs
de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
c. Carme (davant Diputació)
de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Passeig de Ronda -xanfrà Bisbe Irurita
de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Plaça Rivard Vinyes
de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Mercat de  Pardinyes
de 10 a 14 h
Baró Maials xanfrà avgda. Segre
de 10 a 14 h
La bordeta (c. hostal xanfrà avgda.Artesa)
de 10 a 14 h
Avgda. Balàfia xanfrà Baró de Maials
de 10 a 14 h
Cap pont- doctora Castells
de 10 a 14 h
I tu encara no has votat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

no es publicaran els comentaris que a criteri de la gent administradora del blog tinguin un contingut ofensiu i poc respectuós amb la diversitat i pluralitat.