dimecres, 30 de gener del 2013

La Catalunya independent, una lliçó positiva al món

L'agència internacional Reuters considera que els moviments independentistes a Catalunya i a Escòcia aporten "una lliçó positiva" al món pel seu caire pacífic


L'11 de setembre va canviar el rumb de Catalunya. 1 milió i mig de persones es van manifestar per demanar la independència de Catalunya, amb tota la il·lusió del món per fer-ho realitat. Cap incident, cap notícia més enllà que els catalans havien fet història. Des d'aleshores. s'ha anat configurant el moviment a nivell polític amb 2 elements claus per banda catalana: el pacifisme i la democràcia. Així ho reconeix l'agència internacional Reuters, que considera que el moviment independentista català - així com l'escocès - està oferint una "lliçó positiva al món". Al contrari del que volen fer creure alguns, i malgrat les dificultats, el món té interès en què pensa fer Catalunya.

 

dimarts, 29 de gener del 2013

canvi de dia de la parada de marxandatge

S'havia previst instal.lar una parada el dia 9 de febrer  a la plaça Sant Francesc de Lleida,  de Marxandatge i Informació, en motiu de les festes del carnaval i la rua, canviem la data i la farem el l dia 16 de febrer.

El Cercle Català de Negocis planta cara a Foment del Treball

 

El CCN avisa a Foment que actuarà amb determinació si la patronal vol oposar-se a la voluntat dels catalans i pressionar el Govern.


Segon informa en el seu web, el Cercle Català de Negocis, l’associació d’empresaris que defensa que només amb un Estat propi Catalunya serà econòmicament viable, s’ha trobat amb una sorpresa aquest cap de setmana a Twitter. De manera espontània dissabte la xarxa va començar a bullir amb centenars de missatges de persones que identificant-se com a empresaris o autònoms deien no sentir-se representats ni per Foment del Treball ni per Pimec i afirmaven que estan al costat del Cercle Català de Negocis en la seva posició de defensa de la sobirania del país.
     

dijous, 24 de gener del 2013

EL POBLE CATALÀ ÉS SOBIRÀ

El poble català és sobirà

En un dia històric per Catalunya, el Parlament aprova la declaració de sobirania amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP. 5 diputats socialistes no han votat en protesta per la posició del seu partit

El Parlament de Catalunya ha reconegut finalment que el poble català és sobirà per decidir el seu futur. La institució més important del país ha fet història donant un missatge al món: Catalunya és i vol ser. D'aquesta manera, i a pesar del trist paper del PSC, Catalunya consolida el seu dret a esdevenir un Estat. 

ASSEMBLA TERRITORIALS LLEIDA I SEGRIÀ

El dilluns dia 28 de gener a les 8 del vespre, i a la penya Barcelonista SOM UN SENTIMENT , situada al c. Pius XII, 29  de Lleida tindrà lloc l'assemblea de les territorials de Lleida i Segrià, per a exposar el full de ruta previst per als propers mesos (activitats, xerrades....)

Us hi esperem!

dilluns, 21 de gener del 2013

Majoria a favor de la consulta i de la independència

Segons el baròmetre de El Periódico una majoria dels catalans a favor de la consulta (70%) i un 57% a favor de la independència de Catalunya

http://www.directe.cat/noticia/272591/majoria-a-favor-de-la-consulta-i-de-la-independencia

dimarts, 15 de gener del 2013

Informe: què és i de què serveix una declaració de sobirania?

El Parlament de Catalunya vol votar una declaració de sobirania abans de final de mes. Tanmateix, el debat polític ha creat una certa confusió sobre l'abast i el valor d'aquesta declaració. Tot seguit us presentem les respostes a les preguntes més habituals.
—Què és una declaració de sobirania?
Normalment una declaració de sobirania la fa un grup humà, una nació, que proclama davant el món que a partir d’aquell moment és subjecte de sobirania, és a dir, que no reconeix cap sobirania superior a la del seu poble.
—És igual una declaració de sobirania que una declaració d’independència?
No necessàriament. Molt sovint la declaració de sobirania és prèvia a la d’independència. Té lògica que un poble primer declari que es sobirà i després concreti com exerceix aquesta sobirania. Però passa que les declaracions d’independència solen arribar d’una manera abrupta i, per tant, de vegades un mateix document serveix per a totes dues coses.

divendres, 11 de gener del 2013

INAUGURACIÓ DEL BLOG DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA DE LLEIDA I SEGRIÀ

Aquest blog està creat amb la finalitat de fer arribar la informació dels actes que s'organitzen des de l'Assemblea Nacional Catalana Territorial de Lleida i Segrià al major nombre de persones.

Creiem que pot esdevenir una eina útil, i ser el punt de referència on poder consultar, des de qualsevol indret i en qualsevol moment, els esdeveniments que hem previst des de l'ANC de Lleida i Segrià per treballar per aconseguir esdevenir un Estat Propi. Alhora que ha de permetre facilitar l'assistència als actes que siguin de l'agrat de cadascú, i que trobareu publicats a la pestanya del calendari d'activitats.

Cal fer camí, i aquest és un trajecte que requereix la complicitat de tots els catalans i catalanes, junts aconseguirem la nostra fita.

VISCA CATALUNYA LLIURE!

FES-TE SOCI DE L'ASSEMBLEA

T'animem a que t'uneixis a nosaltres i entris a fomar part d'aquesta gran família que és l'Assemblea Nacional Catalana.

http://www.youtube.com/watch?v=wwUkjcHeUF4 https://vimeo.com/57059828

per a fer-te soci pots accedir al següent enllaç on hi trobaràs tota la informació i el què has de fer:

https://www.assemblea.cat/form_inscripcions

diumenge, 6 de gener del 2013

PARADETA DE NADAL DE L'ANC LLEIDA I SEGRIÀ

KEEP CALM and SPEAK CATALAN. Aprofitant els dies de Nadal, l'ANC va decidir instal.lar una paradeta al Carrer Major de Lleida, per tal d'aproximar-se als ciutadans i ciutadanes que durant aquests dies passegen i compren per l'eix comercial. Aquí tenim una petita mostra fotogràfica .